Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.06.23

3826. eszmefuttatás a foci EB ürügyén

Ha szeretnél a későbbiekben is a mai magyar valóságról olvasniiratkozz fel a levelező listámra és nem maradsz le a legfrissebb bejegyzésekről sem.  (A feliratkozáshoz csupán a képernyő jobb oldalán a Levelezőlista világos dobozban az email címedet kell megadni, aztán a fekete doboz Feliratkozásra kattintani és kész is vagy!) 

Mindenki a foci EB-vel foglalkozik és tényleg szuper dolog, hogy csoport elsőként jutottunk be a legjobb nyolc közé, akkor is, ha ez óriási meglepetés minden embernek ezen a világon.

Születnek a mémek a neten, számtalan a kommentár, írja minden újság, mondja minden média így persze, nekünk is eszünkbe jut erről egy s más.

Azt írja az egyik ismerősöm a Facebookra: „A kisstílű ellendrukker libsiknek, megmondó embereknek meg üzenem a jelszó nem változik: egy nemzet egy csapat!”. (Na ja a kisstílű ellendrukker libsiknek üzeni, mert a „libsik” azok ellendrukkerok és  persze kisstílüek is.) Adódik itt kérem azért néhány kérdés! 

  1. És tessék mondani, kik azok a „libsik”?
  2. És aki nem „libsi” az milyen?
  3. És a nemzet most mitől lett „egy csapat”? Mert jól játszottak a focisták?
  4. És ha a többi sportoló jól játszik attól mért nem lesz (lett) a nemzet egy csapat? (Példának okáért a vizilabdás lányok most nyerték meg éppen az EB-t, ezek az aranylábú fiúk meg még messze nem ott tartanak, hogy megnyerjék ezt az EB-t,  - habár tiszta szívből kívánom ezt nekik - csupán játszottak néhány jó meccset).
  5. Vagy mert kis hazánkban a foci az egyszerűen nemzeti kérdés mi? Mit nemzeti egyenesen népnemzeti! Miért is?
  6. A foci az egy játék, csapatjáték vagy egyszerűen sport, minek ehhez politika? Az összes többi országban semmi köze a libsikhez, és a megmondó emberekhez, meg a nemzethez (pláne nem az „egy a nemzethez”).
  7. Magyarázza már meg nekem valaki, normális ez?!

A magyar női vizilabda válogatott megnyerte a 2016.-évi Európa Bajnokságot!

Nagy-nagy gratuláció az egész csapatnak!!!noi-vizilabda-valogatott-megnyerte-a-2016.evi-eb-t.jpg

 

Hát ennyit belőlem mára, vigyázz magadra és öleld meg valamelyik szerettedet, ja és mosolyogj, mert attól szebb lesz a világ!

 ... és ha más itt vagy, szemezgess a többi blogbejegyzésemből is.

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg, mert lehet, hogy az ismerőseid is szívesen olvasnák.

Ha szeretnél a későbbiekben is a mai magyar valóságról olvasni, (egy nagyi szemüvegén át) iratkozz fel a levelező listámra és nem maradsz le a legfrissebb bejegyzésekről sem.  

(A feliratkozáshoz csupán a képernyő jobb oldalán a Levelezőlista világos dobozban az email címedet kell megadni, aztán a fekete doboz Feliratkozásra kattintani, majd visszaigazolni az email címedre érkező megerősítő linket és kész is vagy!)