Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.08.20

Ez itt egy rendhagyó levél, a fiatalkori magamhoz

Szia T.!

writing-923882_1920.jpgAzért ez a megszólítás mert tudom, hogy 20 éves korod körül se szeretted a nevedet, és eltelt ugyan 40 év, de ez mostanra sem változott.

Hááát sok mindent kellene elmondani neked, de most szorítkozzunk csak egyetlen eseményre. (Aztán lehet, hogy majd lesz ennek még folytatása is…)

Tudom, Te most így tizenkilenc évesen tele vagy kétséggel, bizonytalansággal. Félsz a jövőtől, félsz attól, hogy hogyan tovább, miből fogtok megélni, hol fogtok lakni és hogyan tudod felnevelni azt az apró kis életet ott a pocakodban.

Egy percig ne aggódj! Látod az érettségi is milyen simán ment, a csajok tartották a szájukat és a tanárok tényleg csak a banketten tudták meg, hogy négy és fél hónapos terhesen érettségizel. Azt meg teljesen rosszul gondolod, hogy ellenségesek és undokok voltak veled a koleszban! Majd a harmincadik osztálytalálkozón (amire végre legyőzöd a rossz érzéseidet velük szemben) derül ki, hogy végig aggódtak, drukkoltak és falaztak neked.baby-428395_1920.jpg

 Egyébként tudod kicsi lány az, hogy ezt a kis emberkét minden veszéllyel dacolva, minden tanáccsal, fenyegetéssel, rosszallással, megvetéssel szembeszállva a világra hozod, életed egyik legnagyszerűbb döntése! Ha nem így határozol, nemcsak az a jóképű pasi, aki gyermeked, de az a két kis gyönyörűség se lenne ezen a világon, akik majd a te unokáid lesznek.

Klassz csaj vagy, hogy nem riadsz vissza attól, hogy nincs munkátok, (ja, a párod éppen katona) nincs jövedelmetek, nincs semmitek!  Ebből most egy életre megtanulhatod, ha nagy a baj, jön a segítség! (Mert jött is! Mindig ott, és annyi amennyi éppen kellett).

p8150897.jpg

És hidd el nekem, az anyukád szeret téged! Nem tudja ugyan kimutatni, de akkor is szeret! (Később sokat fogsz majd szenvedni emiatt, de sajnos te sem nagyon fogod tudni kimutatni). Őnála a szeretet abban nyilvánul meg, hogy egy időre befogadott benneteket. Morog ugyan mindenért, de közben minden fillért úgy oszt be, hogy nektek ne kelljen hozzájárulni a költségekhez. Nála ez a szeretet kifejeződése, nem a buksi simogatás, és a néha napi ölelés, amire egész életedben annyira vágytál! Az meg, hogy folyton kritizál, olyan megjegyzéseket tesz rád, amitől ott bőgsz, ahol senki se látja, a féltése, meg aggodalma miatt van.

Tegyél már le erről a kishitűségedről, hogy igaza lesz, és nem viszed semmire! Higgy inkább, annak a tanító nénidnek, aki azt mondja, hogy a sok év alatt, amíg a faluban tanított, a két igazán okos tanítványa közül az egyik te voltál!

Jegyezd meg, minden ami történik velünk, az jó valamire! Az, hogy az anyukád ilyen keményen bánik veled pl. arra, hogy emiatt érik meg benned az a kemény elhatározás, hogy: majd én megmutatom „ezeknek”!

Igaz ugyan, hogy a mamád ezt már csak onnan fentről láthatta, de tényleg megmutattad, és én ezért (is) nagyon büszke vagyok rád!

Azt meg hogy mit, mikor, hogyan „mutattál meg” majd talán egy másik alkalommal bogozgatjuk tovább…

fotók: saját, ill. pixabay.com

 

Hát ennyit belőlem mára, vigyázz magadra és öleld meg valamelyik szerettedet, ja és mosolyogj, mert attól szebb lesz a világ!

Barátsággal: T.mami

 ... és ha más itt vagy, szemezgess a többi blog-bejegyzésemből is…

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg, mert lehet, hogy mások is szívesen olvasnák.

Ha szeretnél a későbbiekben is a mai magyar valóságról olvasniiratkozz fel a levelező listámra és nem maradsz le a legfrissebb bejegyzésekről sem.  

(A feliratkozáshoz csupán a képernyő jobb oldalán a Levelezőlista világos dobozban az email címedet kell megadni, aztán a fekete doboz Feliratkozásra kattintani és kész is vagy!) 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Gratulálok

Violetta, 2016.08.21 16:10

Most találtam rá erre a blogra. Gratulálok! Érdekes, jó stílusú ahogyan írsz.
Érdeklődve várom a további írásaidat is.

Re: Gratulálok

T.mami, 2016.08.22 15:16

Köszönöm! Mindig (mindenkinek) jól esik a dicséret. Igyekszem rászolgálni.

Érdekes

Kinga, 2016.08.21 16:28

Aztán "megmutattad"? Hogyan, mit, kinek? Várom a folytatást!

Re: Érdekes

T.mami, 2016.08.22 15:14

Tudod, én egy szabad ember (most még és remélem és bízom benne, hogy ez így is marad...) akkor és arról írok amikor és amihez kedvem van, majd ha ehhez lesz, akkor erről is... :)