Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.08.03

Kis magyar abszurd

Már hónapok óta látom ennek a cégnek a hirdetését, többek között azt írják, hogy keresnek valakit egy „családias légkörű munkahelyre”.

Na, ja családias légkör!

Tudjátok nem az a legnagyobb baj ebben az országban, hogy keveset keresnek az emberek, meg drága az élet meg magasak az adók, hanem a legnagyobb baj az, ahogy az emberek viselkednek egymással.

Valahogy eltorzultak a lelkek. Amikor segítség kellene nincs segítség, amikor részvét kellene csak kárörömre számíthatsz. Sokszor és sok helyen önző, buta üresfejű bunkók mondják meg a tutit.

Mint ezen a családias légkörű munkahelyen!

431669539_a5304b5eea_o.jpgA helyszín egy kisüzem valahol e kies hazában. Természetesen Európai Uniós forrásból készült, talán két éve, mert itt mostanában minden abból készül. Meg különben is a tulajosok, (hogyúgymondjam) közel vannak a tűzhöz, így aztán „jár nekik” az EU-s forrás. Termelnek valami cuccot. (Nem akarom hogy teljesen felismerhető legyen, úgyhogy maradjunk ennyiben.)

Annak ellenére, hogy már rég el kellett volna érni a tervezett maximális kapacitást, valahogy ez az üzem csak nem akar beindulni. Állandóak az üzemzavarok, hol a gépsor, hol a csomagoló de valami mindig rossz.

Mindössze nyolcan dolgoznak, van egy ügyvezető, egy művezető, karbantartó,electrician-1080586_1280.jpg raktáros, 3 ember, a gépsor mellett, és egy nő az irodában. Állandóan hirdetnek, kell még nekik egy plusz karbantartó. Igaz, az úgy pontosabb, hogy ezt valószínűleg elvárják tőlük a tulajdonosok, (mert mi van ha az egy szemkarbantartó szabin van, vagy beteg?) mert nekik ugyan nem kell még egy ember az tuti.

Egyszerűen az az érdekük, hogy ne menjen a termelés!

Ilyet még nem is hallottál mi? Kis magyar nonszensz. Mondhatnánk.

Pedig de!

Gondold végig:

Ha rendesen megy az üzem akkor dolgozniuk kell. Mind a nyolcuknak.

Az ügyvezetőnek piacot kell keresni, hisz el kell adni mindazt a „cuccot”amit megtermelnek, és nem olyan egyszerű bármit is eladni. Így ha kevesebb termelődik kevesebb a macera az eladással is. Tiszta sor.

Nem beszélve a gépsor mellett üldögélő hölgyekkel, ha leállás van, nem megy a gépsor, áll a kóceráj, ők vidáman eltrécselik a napot.

A karbantartó, no az egy külön történet. Ő a saját bevallása szerint is egy bunkó. Ha nincs kedve, akkor aznap nem áll szóba senkivel, tőle ugyan ne várja el senki, hogy majd bárkit is beavat a gépsor működésébe. Ő megtanulta, tanulja meg más is. Magától. Nem véletlen, hogy a második számú karbantartói állásra más a sokadik jelöltet veszik fel, mert az ott dolgozó banda minden egyes embert kinyírt idáig akit a rossz sorsa  oda vezényelt hozzájuk.

Új ember egy összeszokott társasággal szemben mindig hátrányban van, főleg ha ez a társaság még össze is zár ellene. No, ez a „csodálatos” csapat itösszezár minden új ember ellen.

company-186980_1280.jpg

Egyszerűen levegőnek nézik a jövevényt. Különféle aljas praktikákkal hozzák gyanús helyzetbe (mint pl. egy eltűnt óra az öltözőből, ilyen dumákkal, hogy ilyenre eddig míg te nem voltál itt, nem volt példa. Na mit gondoltok ki a gyanúsított?!)

Van ugye minden munkahelyen a három hónapos próbaidő. Ezen időszak alatt munkavállaló is munkáltató is indoklás nélkül felmondhat.

Ezzel élnek is ezzel a lehetőséggel minden esetben.

Főleg akkor sürgős nekik a felmondás, ha az új ember már a kezdeteknél ügyesnek mutatkozik. No, akkor hiper gyorsasággal kell kipenderíteni nehogymár kiderüljön, hogy a szuperzseni főbunkó már a kezdetektől ott lévő karbantartón kívül is van ember, aki rövid időn belül be tudná ezt az egészet úgy állítani, és felügyelni hogy menjen mint a karikacsapás.

Hogy meddig megy ez így nem tudni. Hogy a tulajdonosok tudtával történik mindez, vagy tudta nélkül azt sem tudni.

Mindenesetre ha azt fontolgatod, hogy karbantartónak jelentkeznél, névvel, címmel telefonszámmal megmondom neked melyik ez az üzem, hogy széles ívben kerüld el, hiszen most is hirdetnek, ezzel a „családias” szöveggel.

fotók: pixabay, és filckr

Hát ennyit belőlem mára, vigyázz magadra és öleld meg valamelyik szerettedet, ja és mosolyogj, mert attól szebb lesz a világ!

Barátsággal: T.mami

 ... és ha más itt vagy, szemezgess a többi blog-bejegyzésemből is…

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg, mert lehet, hogy mások is szívesen olvasnák.

Ha szeretnél a későbbiekben is a mai magyar valóságról olvasni, iratkozz fel a levelező listámra és nem maradsz le a legfrissebb bejegyzésekről sem.  

(A feliratkozáshoz csupán a képernyő jobb oldalán a Levelezőlista világos dobozban az email címedet kell megadni, aztán a fekete doboz Feliratkozásra kattintani és kész is vagy!) 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ismerős a téma

Horváth János, 2016.08.21 16:21

Tudom miről írsz. A magyarországi viszonyok ilyenek. Ha a német barátaimnak beszélek ilyenekről csak néznek, és azt hiszem sokszor azt gondolják, hogy ez nem is igaz, csak én találom ki őket. Ezért kellett nekem is is eljönnöm.

Re: Ismerős a téma

T. mami, 2016.08.22 15:18

Sajnálom, hogy el kellett menned... Mint ahogy az én egyik gyermekemnek is...