Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.06.09

Újratervezés, avagy: hogyan csináljunk eoldal.hu blogot?

iroda.jpgAz alcím helyesebben: Hogyan NE csináljunk eoldal.hu blogot? Merthogy eltelt 2 (kettő!) egész napom azzal, hogy "szépítkezem". Vagyis nem én konkrétan, hanem az oldalt próbálom szebbé tenni. Pedig azt olvastam, hogy ez egyszerű, de valahogy egyre inkább az az érzésem, hogy nem létezik a világon olyan honlap, ami nekem eléggé egyszerű lenne...

Méghogy elkészült az első verzió, meg elkészült néhány blogbejegyzés!!! Ehhez képest az egészet sikerült olyan módon összekutyulni, hogy először láthatatlanná tettem aztán kimásoltam Word-be (az első párat, mert a többit közben felül írta az élet), és újra fogom feltölteni az egészet, talán most már rutinosabban és végre tényleg azt mondhatom, hogy elindultam.

Történt ugyanis, hogy a soron következő bejegyzést írtam éppen, amikor valamit meg akartam nézni a menüben, és azzal, hogy elmentem arról a lapról ahol a bejegyzés írás lehetősége van, az addig megírt egész szövegem elveszett, (mert persze nem mentettem el, mielőtt leléptem volna).

Összegezve az eddigi tapasztalatok:

  1. Legfőképpen: nem írunk közvetlenül a „Bejegyzések, Új bejegyzés létrehozása” szerkesztőnégyzetbe, hanem egy word-dok.ba, és ha minden kész, akkor kell csak ide bemásolni!
  2. Ha valami kész, (vagy csak késznek tűnik) el kell menteni, mert aztán lesheti az ember hova az isten csudájába tűnt el. (és írhatja újra, mint én most, persze valami teljesen mást, mint ami előtte elszállt, mert az előző verziót közben felülírta az élet, vagy csak az eltelt időben teljesen másik gondolataim támadtak az adott témával kapcsolatban
  3. Amikor végre valamennyire is úgy tűnik, hogy kész vagy a formátummal, akkor nem mászkálunk vissza a „tervezés – Dizajn menühöz, mert míg azt hiszed, hogy csak megnézed hogyan mutat valami közben át is vált a honlapod arra a formátumra, amit megnéztél és kezdheted megint a saját kiválasztott fejlécképedet úgy megcsinálni, hogy kinézzen valahogy.
  4. Az is egy tanács, hogy a word-be írt betűtípus, nagyság teljesen máshogy mutat itt, mint az eoldal-on, tehát próbálgasd, hogy megtaláld a megfelelőt.

Aztán csak úgy általánosságban, van itt sok sablon, de mindenkinek más az ízlése, ezzel nincs mit kezdeni, csak próbálgatni lehet.

(úgy belegondolva ebbe az egész „csináljunk blogot valami egyszerűvel” programba, aki nálam jártasabb ebbe a világba biztos vinnyogva olvassa (ha egyáltalán) mindezt, mert annyira evidens a számára, de (sőt DE!) mindig vannak abszolút kezdők! Van pl. olyan magamfajta, aki összedob egy sok száz milliós pályázatot és itt meg szerencsétlenkedik…

Viszont, nem adjuk fel könnyen (mármint én vagyok az aki nem adja fel) egyszer csak tényleg bepasszol minden a helyére és akkor már csak a napi bejegyzésekre kell koncentrálni.

Most látom, minden bejegyzés elő kell egy kis frappáns összefoglaló, ezért most megint visszamegyek és megpróbálok frappáns lenni.

Képek: flickr

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg, mert lehet, hogy mások is szívesen olvasnák.

Ha szeretnél a későbbiekben is a mai magyar valóságról olvasni, iratkozz fel a levelező listámra és nem maradsz le a legfrissebb bejegyzésekről sem.  

(A feliratkozáshoz csupán a képernyő jobb oldalán a Levelezőlista világos dobozban az email címedet kell megadni, aztán a fekete doboz Feliratkozásra kattintani és kész is vagy!)